Ramura buchet se dezvoltă dintr-un mugure axilar. În primul său an de viață, are o lungime de aproximativ 1-3 cm și prezintă un mugure vegetativ în vârf, iar de-a lungul său se găsesc muguri solitari, atât vegetativi, cât și floriferi. Într-un grup există de obicei între 2 și 5 muguri, din care unul este vegetativ, iar ceilalți sunt floriferi. În anul următor, ramura buchet continuă să crească prin mugurele terminal, precum și prin cei axilari vegetativi, care generează creșteri mici de 1-3 cm. Astfel, în toamna celui de-al doilea an de viață, ramura buchet dezvoltă 1-2 ramificații laterale și primește denumirea de buchet ramificat. Datorită prezenței mugurilor vegetativi axiali, buchetele de prun și cais nu se degarnisesc în aceeași măsură ca cele de cireș și vișin.
Ramura mijlocie ramificată, care apare tot dintr-un mugure axilar, are o lungime de 10-30 cm. În primul său an de viață, prezintă în vârf un mugure vegetativ, iar lateral grupuri de muguri solitari, alternând cu grupurile de muguri vegetativi și floriferi. În anul următor, datorită prezenței mugurilor vegetativi cu așezare axială, ramurile formează lăstari laterali de 10-15 cm, ramificându-se, de unde și denumirea de ramuri mijlocii ramificate.
Ramura lungă sau de prelungire este mai viguroasă, atingând lungimi de 60-80 cm sau chiar peste 100 cm. Ea se dezvoltă din mugurii terminali ai ramurilor de schelet și prezintă grupuri de muguri de-a lungul ei. În fiecare grup se găsește un mugure vegetativ, iar restul mugurilor sunt toți floriferi.
Spinul este o ramură de 5-8 cm lungime, care se termină cu o porțiune ascuțită, lemnoasă, fără mugure în vârf. Lateral, prezintă grupuri de muguri sau muguri solitari floriferi și vegetativi. În anul următor, datorită acestei particularități, spinul dă naștere la lăstari laterali scurți și la fructe. Este întâlnit frecvent la corcoduș și la unele soiuri locale de prun .
