Chiar ai învățat ceva?
(reglare încarcatura de rod)
Care este scopul răririi fructelor la pomii fructiferi?
Îmbunătățirea aspectului pomilor
Reglarea încărcăturii de rod pentru producții constante și calitate bună a fructelor
Reducerea costurilor de întreținere
Când se efectuează rărirea chimică a fructelor la măr și păr?
La fructele de 10-20 mm în diametru
La fructele de 5-15 mm în diametru
La fructele de 15-25 mm în diametru
Ce substanțe chimice sunt folosite pentru rărirea chimică a fructelor?
Ethrel, Rodofix, Sevin
Uree, NPK, Azotat de amoniu
Insecticide și fungicide
Care sunt dezavantajele răririi chimice a fructelor?
Este prea costisitoare
Substanțele folosite sunt poluante și rărirea nu este uniformă
Necesită multă forță de muncă
Ce metode sunt utilizate în rărirea mecanică a fructelor?
Scuturarea manuală a ramurilor
Echipamente care produc vibrații, jeturi de apă sub presiune, șocuri de aer comprimat
Tăierea ramurilor suplimentare
Care sunt dezavantajele rărirei mecanice a fructelor?
Costuri ridicate ale echipamentelor
Scuturarea neuniformă a fructelor, rănirea ramurilor și ruperea lăstarilor fragili
Necesită multă forță de muncă
Ce caracterizează rărirea manuală a fructelor?
Este cea mai rapidă metodă
Necesită forță de muncă într-o perioadă scurtă de timp și este ideală pentru o rărire eficientă economic
Este cea mai ieftină metodă
Care este perioada optimă pentru rărirea manuală a fructelor?
În luna mai, înainte de căderea fiziologică a fructelor
În luna iunie, imediat după căderea fiziologică a fructelor
În luna iulie, în timpul creșterii intensive a fructelor
Câte fructe se lasă într-o inflorescență la măr și păr?
1 fruct
2 fructe
3 fructe
Ce spațiu acceptabil este considerat între fructele rămase după rărire?
10-12 cm
12-15 cm
15-18 cm
Scorul dvs este: